Újra virágfák borítják Miskolc belvárosát

Megosztás

A színes virágokkal dekorált szerkezeteket a Városház tér és az Ady-híd közötti szakaszra helyezték ki.

Idén is virágfák díszítik a sétálóutcát, a tarka növényekkel feldíszített többemeletes állványokat csütörtökön délelőtt helyezték ki a Városház tér és az Ady-híd között a Miskolci Városgazda Nonprofit Kft. munkatársai. A témával kapcsolatosan tartottak sajtótájékoztatót csütörtökön reggel a Szent István téren, ahol Szopkó Tibor, Miskolc alpolgármestere és Simon Gábor, a Velünk a Város frakció vezetője beszélt a város virágosításának fontosságáról. 

Szopkó Tibor elmondta, számára nemcsak városvezetőként, hanem belvárosi önkormányzati képviselőként is kiemelten fontos az, hogy a sétálóutca a lehető legszebb arcát mutassa egész évben. „Öröm volt számomra, hogy nemcsak én, hanem a teljes frakció kiállt az ügy mellett, így meg tudtak születni a szükséges döntések a virágosítás finanszírozásával kapcsolatban is” – mondta.

Az alpolgármester örömét fejezte ki, hogy párbeszéd kezdődött az elmúlt időszakban a belvárosi vendéglátóhelyek üzemeltetőivel is, aminek köszönhetően egyre több teraszon tűnnek fel színes virágok, melyek szintén díszei a sétálóutcának és környezetének. 

A virágfák először 2005 májusában, a 6. gyalogló Európa-kupa apropóján jelentek meg a Széchenyi utcán, ezt követően viszont még hosszú évekig voltak a sétálóutca díszei. A 2010-es évek első éveitől aztán fokozatosan eltűntek a belvárosból és egy részük a város más részeinek, például az Avast, a Népkertet, vagy Görömbölyt díszítik. Simon Gábor fontosnak tartotta, hogy a virágfák harmadik éve ismét megjelennek a nyári időszakban a belvárosban, hiszen azokat sok miskolci hiányolta 2010 és 2019 között.

 Kilenc éven át különböző okokra hivatkozva száműzték a belvárosból a virágfákat és ezt a miskolciak nem igazán értették. Nekünk fontos törekvésünk volt, hogy a 2019-es választások után ezek a virágokkal díszített szerkezetek a sétálóutcára is visszatérhessenek – tette hozzá a politikus, aki felhívta a figyelmet a közösségi virágültetések fontosságára is (ilyen történt a közelmúltban a Szinva teraszon, illetve a sajtótájékoztatóval párhuzamosan Miskolctapolcán is).

A huszonkét darab, a belvárosba kihelyezett szerkezetet ebben az évben is a Debreczeni Márton Mezőgazdasági és Földmérési Szakképző Iskola diákjai és tanárai ültették tele virággal és ők is gondozták a növényeket mindaddig, míg meggyökereztek. A politikusok hozzátették, a virágfák október végéig lesznek a főutca díszei, és a következő hónapokban azokat a virágágyásokhoz hasonlóan a Városgazda munkatársai gondozzák majd. 

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Forrás: Minap.hu

Kapcsolódó cikkek